Det finns over hundra omplacerings- och räddningscenter i Storbritannien. Enheter dit omhändertagna djur hamnar för utvärdering, vård och omplacering. I det här programmet får vi följa med i vardagen bland de mänskliga hjältar som ser till att ge behövande djur en ny chans i livet.

Animal Sanctuary – om programmet

Hur är det att vara veterinär, djurvårdare eller djurpolis i Storbritannien? Att möta djur som inte tas omhand, som blivit övergivna, misshandlade eller vanvårdade på olika sätt. Det krävs en eldsjäl för det som klarar att möta människor och utvärdera situationerna utifrån djurens bästa. I Animal Sanctuary får vi möta dedikerade djurälskare som tar emot, vårdar, rehabiliterar och omplacerar djur i nöd. Och ger de möjligheten till ett nytt värdigt liv.

Djur från världens alla hörn

I programmet får vi möta hästar, hundar, katter, grisar, getter, kor med mera. Men vi får också möta lite mer exotiska djur som reptiler, olika fåglar som ugglor örnar och andra magnifika rovfåglar. Sedan får vi följa med djuren, efter de inkommit till de olika räddningscenterna, för fortsatt rehabilitering och förhoppningsvis omplacering. Eller till och med släppas ut i det fria.

Detta är en serie för djurälskare som inte bara visar den mörka sidan av ett tidigare ovärdigt liv, utan sanningen bakom jobbet bland alla människor som brinner för djurens bästa.

Se fler bra djurprogram här!