Barn Talk heter H&C´s nya serie där vi får träffa amerikanska elitryttare och lära känna dem på djupet. Denna gång träffar vi filantropen, miljardären, ensamstående mamman och elitryttaren Georgina Bloomberg.

Motsvarigheten till Yard Talk

Barn Talk är den amerikanska versionen av Yard Talk där vi fick träffa brittiska ryttareliten. I första avsnittet av Barn Talk möter vi Laura Kraut som har teamat upp med brittiska Nick Skelton. Hon bor vanligtvis i Florida men nu får vi oss en inblick i nutidens samarbete på Nick Skeltons gård i Storbritannien. Fler ryttarstjärnor under säsongen är bland andra Tina Cook, Sophie Wells, Laura Collett och Sam Griffiths.

Georgina Bloomberg

I andra avsnittet av Barn Talk reser vi till USA för att träffa amerikanska hoppryttaren Georgina Bloomberg och tar reda på hur hon lyckas tävla på elitnivå, agera räddningcenter åt flertalet djur och samtidigt pussla med livet som ensamstående mamma.

Georgina Bloomberg är dotter till tidigare borgmästare i New York, tillika affärsman och mediaprofil Michael Bloomberg. Och även om det kan ha sina fördelar så har hon nåt toppen av sin sport på grund av sitt hårda arbete och envishet.

Den 35-åriga hoppryttaren har vunnit över femtio Grand Prix-titlar, tävlat i tio Nations Cup för amerikanska landslaget och år 2008 var hon även med som reserv för amerikanska OS-laget. Samtidigt som hon tävlar på högsta nivå är hon ensamstående mamma åt en son. Plus ”mamma” åt ett stort antal omplacerade djur som en get, en gris, en före detta vagnshäst som slet sina dagar på New Yorks gator. Och en väldans massa hundar! En kvinna som minst sagt gör det bättre för många levande individer.

Missa inte Barn Talk: Georgina Bloomberg som visas den 10 juli kl 19.30 på Horse & Country!