Ytterligare ett utmanande äventyr från hästryggen väntar Barry Armitage och Joe Dawson i tredje säsongen av The Ride. Se tidigare och nuvarande säsonger redan idag på Horse & Country.

Världens tuffaste ridning

År 1835 tog sig Sir Harry Smith på sig ett uppdrag att rida 950 kilometer, från Kapstaden till Grahamstown genom att använda sig av den traditionella postrutten. Som på den tiden sköttes till häst. Men han gjorde det på endast sex dagar! Hur var det ens möjligt?

Smith hade en fräsch häst som väntade på honom vid varje poststation längs vägen, alltså efter varje 40 kilometers-sträcka. Men det betyder inte att han blev fräschare varje gång han bytte häst! Man kan likna det med världens tuffaste ridning när han genomförde femton mil per dag, ridandes 22 kilometer i timmen i medelhastighet.

Livets svåraste hästäventyr

Den här otroliga resan mot klockan är inget som inte Barry och Joe kan tänka sig att ge sig på i den senaste säsongen av The Ride.

Genom att använda sig av 40 hästar, ska den här modiga duon ge sig på livets svåraste hästäventyr genom att replikera postsystemet år 1835 och sträva efter att matcha Sir Smiths rasande takt. Detta är alltså värre än Mongolian Derby och The Ride of the Peacemaker.

Missa inte The Ride: Ghost of Harry Smith!