Fälttävlan: Säsongen är nästan över…. Men deppa inte, vi har en månad fylld med höjdpunkter. H&C visar det bästa från fyra internationella tävlingar med världens bästa ryttare i fälttävlan.

Först ut är CCI3* Blair Castle Equi-Trek International Horse Trials, som dettas året vanns av en ryttare som tävlade på denna nivå för första gången. Nästa är Event Riders Masters Blair Castle som just vunnits av Gemma Tattersall.

2017 Land Rover Burghley Horse Trials har ett startfält med 61 ekipage från åtta nationer och bland dem fanns Ludwig Svennerstål och Balhamn Mist, som gjorde sin första fyrstjärniga tävling. Konkurrensen var minst sagt hård och många hade ögonen på de nykorade guldmedaljisterna Nicola Wilson, Tina Cook och Oliver Townend. Det blev tillslut tre brittiska ryttare i topp med Oliver Townend och fyrstjärniga debutanten Ballaghmor Class högst upp på pallen.  Michael Jung, som vann singel- och lag silver på EM var också en stark konkurrent, som dock utgick efter att ha tagit ett hinder. Trots resultatet för Michael Jung vann han FEI Classics och potten på 40 000 dollar. Serien består av de sex fyrstjärniga tävlingarna och satte punkt med Burghley.  Ludwig Svennerstål och Balham Mist kom i mål i sin fyrstjärniga debut och landade på plats 34 efter att ha dragit på sig straff i terräng och banhoppning.

Och sist men inte minst visar vi höjdpunkterna från Blenheim, den sista tävlingen.

SsangYong Blenheim Palace International Horse Trials: Blenheim CCI3 * startade 1990 och är känd för sin utmanande cross-country bana vilket ger en bra träning för hästar som är redo att flytta upp till fyrstjärniga nivån. Blenheim är den perfekta platsen för att se de bästa internationella ryttarna som konkurrerar med sina framtida hästar.

Förra året gjorde Bettina Hoy historia som den första tyska ryttaren att vinna CCI3 * med Seigneur Medicott. Så vem tar titeln år 2017?

ERM-mästare

Ryttare att hålla utkik på är bl.a  Andrew Nicholson, Alex Hua Tian, Jonell Price, Jonty Evans och från Sverige, Ludwig Svennerstål med El Kazir SP .

Evenemanget är också den sista delen i CIC3 * -serien Event Rider Masters (ERM). Gemma Tattersall har redan tillkännagetts som vinnare med en oslagbar ledning, och kommer att bli seriemästare på Blenheim och överlämnad en check på £ 50,000.

Stora namn

Redan efter det andra året har ERM etablerat sig som ett starkt i fälttävlanskalendern. Det finns några stora namn som konkurrerar på Blenheim, de europeiska guldmedaljörerna Oliver Townend och Ros Canter, 2016 Burghley-vinnaren Chris Burton, den legendariska Mark Todd och Gemma Tattersall som alla hoppas på att avsluta säsongen med en topp fem placering.

  • Blair Castle International Horse Trials – 1 September 20.00
  • Event Rider Masters Blair Castle – 6 September 21.00
  • FEI Classics: Burghley – 12 September 21.00
  • Event Rider Masters Blenheim – 23 September 21.00
  • Blenheim Palace Horse Trials – 28 September 21.00

Ta del av alla höjdpunkter i fälttävlan på H&C

Se bakom kulisserna från Blenheim Palace Horse Trials nedan: