Country Calendar on Horseback är en ikonisk dokumentärserie som tar oss till landsbygden i Nya Zeeland och presenterar en rad intressanta personporträtt tillsammans med dess hästar.

Om Country Calendar on Horseback-program

Inspelningen av det här programmet började redan 1966 och är Nya Zeelands äldsta tv-program. Programmet var ursprungligen utvecklad för bönder, men ändrade sedan formatet till ett större fokus på hästar. Detta för att nå en bredare publik. Och det visade sig vara en succé!

Trots att programmet kan tyckas uttjatat som spelats in så pass länge, tycks populariteten bara öka. Sättet de porträtterar olika hästmänniskors liv på –  från ridsportkulturen till nutidens moderna cowboys, är genuint och personligt. Vilket tilltalar publiken på ett djupare plan. Och vem vet, kanske kommer programmet fortsätta spelas in i femtio år till? Oavsett är vi tacksamma över att det nu visas i Sverige för första gången.

Temamusik

Temamusiken till Country Calendar on Horseback är låten Hillbilly Child, som framförs av den brittiska musikern Alan Moorhouse. Låten har använts i programmet sedan första avsnittet som hade premiär för femtio år sedan.

Country Calendar on Horseback har premiär nu på söndag den 11 mars kl 19.00 här på H&C TV, därefter finns den tillgänglig när du vill på Play.

Se fler bra hästprogram här!