Hästtränaren Elsa Sinclair som låg bakom den fantastiska dokumentären Taming Wild avslöjar nu att det kommer bli en tvåa. Detta efter att hon skramlat ihop över 20 000 dollar via sajten Kickstarter.

Taming Wild: Pura vida

Pura Vida heter alltså den nya dokumentären som kommer att handla om en räddningsaktion och resa genom Costa Rica. Elsa och hennes vän Andrea Wady, som driver en turridningsverksamhet i Costa Rica, räddar två hästar från vanskötsel och ska sedan bygga upp deras förtroende från scratch för att så småningom göra en livs resa tillsammans. Och precis som i första filmen Taming Wild är allt baserat på frihet, utan tvång med varken ridspön, bett, sadel eller andra hjälpmedel. Detta för att hästarna ska känna direkt samhörighet och tillit till hundra procent. Ömsesidigt umgänge och flockkänsla.

– Vi kommer att rädda hästarna, antingen från slakthuset eller från en situation där de högst sannolikt kommer att hamna på slakthuset inom kort. Och målet är använda all lärdom vi har samlat på oss med åren, inte minst efter filmen Taming Wild och projektet med mustangen Mirna, för att bygga upp de räddade hästarnas förtroende för människan igen, berättar Elsa Sinclair.

”Överväldigad”

Elsa kommer att finansiera hela projektet med insamlade pengar via sajten Kickstarter som bidrog till att hon lyckades få ihop budeten på cirka 200 000 kronor. Hon hoppas dock på att samla ihop mer under tiden som är kvar för att säkerställa att filmen kommer leverera all sin potential.

– Jag är helt överväldigad av allt stöd som visats för att skapa en sådan här film, som är helt baserad på frihetsträning och intresset för den typen av metoder. Också så glad över hur många som anslutit sig till Taming Wild-teamet när vi nu går ombord på det nya projektet, säger Elsa.

Taming Wild: Pura Vida kommer att spelas in under fyra veckor i januari och februari på plats i Costa Rica. Horse & Country TV följer givetsvis produktionen på distans och ser mycket fram emot att se resultatet. Och förhoppningsvis kommer vi kunna visa den nya uppföljaren i i framtiden.

Om du inte har sett Taming Wild – så gör det nu! Otroligt rörande och utbildande hästdokumentär som inspirerar till att hålla på med hästar på ett mer skonsamt och ömsesidigt plan. Utan något som helst tvång.