Efter gårdagens världscuphoppning i Stuttgart står det klart att Douglas Lindelöw klättrat hela 9 platser från 16:e till 7:e placering.

Placeringar efter deltävlingen i Stuttgart

Efter en jämn och fin grundomgång med Zacramento vågade Douglas Lindelöw satsa mer i omhoppningen vilken gjorde att de ledde till en början. Men det fick övriga européer att satsa ännu mer. Inte minst tyskarna Philipp Weishaupt med hästen Asathir och Christian Ahlmann med hästen Epleaser van’t Heike. Det handlade först om enstaka sekunder därefter hundradelar. Steve Guerdat och hästen Hannah (bilden ovan)  vågade sig på en totalsatsning i omhoppningen vilket slutligen ledde till tjugo fräscha världscuppoäng. Steve Guerdat tar därmed ledningen i totalen med 43 poäng efter den femte deltävlingen.

Henrik von Eckermann ledde världscupen inför deltävlingen i Stuttgart men efter flera missar och 12 fel, halkade de nu ned till en tredjeplats i totalen. Peder Fredricson och H&M All in ”Allan” startade första gången efter hälta, men det räckte inte längre än att de behåller sina 13 poäng i totalen och halkade ned till en 21:a plats på rankinglistan.

Missa inte sändningarna från världscuphoppningen i Stuttgart – torsdag kl 20:00 på H&C TV och när du vill på H&C Play.