Elmia Icelandic Power Show

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Det är världspremiär för Elmia Icelandic Power Show och Horse & Country är ensamma om att visa de numera världsrankade, internationella tävlingarna.

Det har länge funnits en törst efter att se Islandshästar på tv. Då pratar man inte bara om att se det generella med hästrasen. Såsom deras gångarter, vad de kallas och vad de används till. Törsten bottnar i att Islandshästar trots allt är den tredje största hästrasen i Sverige och därav finns oerhört många intresserade. Fritidsintresserade, experter och tävlingsryttare som vill se mer Islandshästsport – på riktigt. Därför behövs ett tv-program som kan ta kål på fördomar och samtidigt visa Islandshästar på elitnivå.

Horse & Country ville därför göra ett tv-program som riktar sig till alla de som både gillar lite och de som älskar Islandshästar. Allt från experter till fritidsintresserade!

I programmet kommer du få se olika tävlingsklasser och lära dig mer om varje klass i sig. Du får träffa kändisryttare inom Islandshäst-sporten. Och följa med bakom kulisserna och träffa både elitryttare och organisatörer. Och du får se, programledaren och dressyrryttaren Elenore Simberg rida en exklusivt utvald Islandshäst. En hingst som tillhör tävlingsryttaren Caspar Hegardt som också var med och tävlade på Elmia.

Stora namn bland deltagarna

Magnús Skúlason, tidigare världsmästare, höll inte bara en Clinic på Elmia, där han fördjupade sig kring dressyr och balansövningar mellan de olika gångarterna. Han var också med och tävlade i flera klasser. Det vill du inte heller missa!

Tävlingarna fick världsrankingstatus

I en intervju med Horse & Country berättar en av organisatörerna Jennie Filipsson Eriksson hur de lyckades få Elmia Icelandic Power Show världsrankad redan första dagen. Se videon nedan!

Islandshästar möter hopp- och dressyrryttare

En av showens stora nummer var när två hoppryttare och två dressyrryttare fick sig alla en varsin Islandshäst och tävlade mot varandra i den så kallade Power Showen. Dressyrlaget bestod av Jan Brink och Ida­Linn Lundholm och hopplaget bestod av Daniel Svensson och Stephanie Holmén. Frågan är vilket av lagen som hade bäst fördelar utifrån deras vanliga hästsportmeriter.

Missa inte världspremiären av Elmia Icelandic Power Show – och därefter när du vill på H&C Play.

Läs mer om Elmia Icelandic Power Show här!

Relaterade händelser

Icelandic Power Show 2017 – dokumentär från Elmia Icelandic Power Show 2017 hade världspremiär för inomhustävling med Islandshästar på Elmia Scandinavian Horse Show. Missa inte dokumentären på H&C TV! https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLjZPvu_tNRoZhNRVsI2GBCOWdjL0TW7og&v=fQ8G0KJWKMg&la...
Ungdomsdagen på Flyinge 2015 Ponnygalopp, riddarspel, hoppclinic, dressyrclinic, tölt med islandshästar och frågestund med en av deltagarna från Ryttareliten. Allt detta i programmet Ungdomsdagen på Flyinge! Om programmet Skånes Ridsportförbunds distriktungdomssektion ligger bakom arrangemanget Ungdom...
Tölt on Ice Tölt on Ice är en fartfylld Islandshäst-tävling som hålls på isbana. Bland deltagarna ser vi bland andra trefaldige världsmästaren Jóhann Rúnar Skúlason. Om programmet Fyra delar spännande Islandshäst-tävlingar på isbana. Tävlingsklasserna är Young Rider, junior och senior...
Yard Talk / H&C Masterclass Hästprogram med tips på hur du utvecklas med din häst. Om Programmet H&C´s serie Yard Talk och H&C Masterclass lanserade vi 2013, och blev snabbt en hit bland våra tittare. Serien ger dig förutom en inblick i ryttarnas vardag, träffar deras hästar och teamet bakom...