Att vinna med hundradels sekunder är vanligt i femstjärninga hopptävlingar, men EN hundradel tar verkligen priset. Missa inte GCT från Valkenswaard.

”Mållös”

24-årige holländaren Frank Schuttert hade verkligen publiken med sig när han på hemmaplan genomförde en fantastisk hoppning redan i första rundan. Publiken höll andan när han senare, vid omhoppningen stannade klockan på 39.89 sekunder med sin tioåriga hingst Chianti’s Champion.

Niels Bruynseels såg hotet och han kunde inte slå den ledande tiden. När hoppningen sedan gick mot sitt klimax vinkades Marcus Ehning och Cornado NRW in på arenan och trycket på läktaren var enormt. Det såg först ut som att de skulle ta ledningen, men när de korsade mållinjen med, otroligt nog, endast en hundradels sekund efter den holländska ryttaren var det avgjort.

Franks första femstjärniga vinst har säkrat honom en eftertraktad plats i LGCT Super Grand Prix på GC Playoffs i Prag i december.

”Jag är mållös”, sade Frank. ”Det är min första femstjärniga Grand Prix-seger någonsin. Jag har väntat på det här ögonblicket. Och framför en holländsk publik känns det mer än fantastiskt! ’A dream come true’”, fortsätter han.

Det var 11 ekipage med i omhoppningen, bland annat Rolf-Goran Bengtsson, Jessica Springsteen, Simon Delestre och Eric Lamaze men vart de hamnade i placeringen återstår att se!

Missa inte GCT 2018: Valkenswaard – lördag den 18 augusti kl 20.00!