Det finns 150 olika hästraser i världen, alla influerade av människan. Och intresset bara växer sig starkare – nu mer än någonsin. Oavsett om de rids som hobby, utnyttjas för arbete, tävlas i sport eller används som terapi. Equus Worldwide gräver djupare i olika hästrasers ursprung och betydelse för oss människor.

Med det här programmet vill vi bekräfta alla olika hästraser på världskartan. Även de raserna som få känner till, inte minst raser som kan vara påväg att dö ut. Vi får lära oss mer om var och en, vi träffar dem och ser hur de respekteras, bevaras och behandlas.

Equus Worldwide: India

I det här programmet tar vi med dig till Indien, närmare bestämt Rajasthan. Och möter den otroligt säregna rasen Marwarihästen. Historierna om den här rasen tycks aldrig upphöra om du pratar med dedikerade Indier. De nämner främst deras lojalitet, uthållighet och styrka i krig. Men Marwarin är också en varmblodshäst med lite andra kännetecken än andra varmblod, nämligen med sina speciella tulpanöron. Varför de har såna? Ja, det får vi fråga Indien om. Missa inte första avsnittet av Equus Worldwide!

Andra hästdokumentärer hittar du här!