Niels Bruynseels visade makalöst bra hoppning med sin fina märr Gancia de Muze när han kammade hem CSI5 * Grand Prix på Knokke Hippique i Belgien.

Högt tempo

Fjorton ryttare av 46 startande tog sig vidare till omhoppningen. Det var minst sagt ett högt tempo som sattes upp tidigt bland starterna. Ingen mindre än USA: s Adrienne Sternlicht och hästen Cristalline gick i mål redan på 40.32 sekunder. Men hennes ledning togs snart av Irlands Darragh Kenny och hästen Balou du Reventon på 39.06sek.

Magiskt partnerskap

Niels Bruynseels kunde vara otroligt snabb – speciellt på Gancia de Muze – och han gjorde ingen på hemmaplan besviken iallafall. Ekipaget satte sig i topp och visade vad ett magiskt partnerskap handlar om när de tog ledande tiden med endast hundradelar. Närmare bestämt 38,74 sek.

”De ger mig en extra motivation att vinna här,” sa han. ”Det var min plan, allt jag har gjort den senaste veckan har handlat om att förbereda mig inför att vinna här med Gancia idag. Det var ingen lätt match för de andra var väldigt snabba, men jag har en superhäst och det var hon som vann här idag. Jag gjorde samma vägar som de andra ryttarna, men hon var helt enkelt snabbare”, sa Niels Bruynseels.

Streama hela Knokke Hippique från Belgien här!