Den femte världscupdeltävlingen har precis gått av stapeln i Stuttgart. Tre svenskar var med och hoppade, varav två vidare till omhoppningen.

Underlaget släppte

Stephanie Holmén och Flips Little Sparrow var först ut av de tre svenska ekipagen och hoppade felfritt i en riktigt fin första runda. Peder Fredricson och Catch me Not S gick ut som nummer 26 och hoppade också felfritt. Sist ut av de svenska var Henrik von Eckermann och Castello. Där gick det mindre bra när ekipaget rev två hinder.

I omhoppningen var det en fjärdedel av startfältet som gått vidare varav två svenskar. Steffi startade som nummer två och slutade på 4 fel fast med en bra tid. Det räckte hela vägen till en femteplats. Peder satsade järnet och det såg lovande ut tills att underlaget släppte i två av de skarpa svängarna, vilket resulterade i två rivningar. Riktigt otur. En tiondeplats blev det för Peder och Catch me not S.

Den sista startande i omhoppningen, Pieter Devos kunde därmed säkra sin förstaplats genom att rida lugnt och sansat och bara sikta på att bli felfri och slå en tid på 56,62 sekunder, vilket i stort sett alla gjorde, men då med rivningar. Pieters klocka slutade på 49,05 och var dessutom felfri så det räckte och blev över.

Världscupen i dressyr

Tyska Isabell Werth och hästen Bella Rose belönades kraftigt för sin fina kür, hela 85,66 procent vilket tog ekipaget till en solklar förstaplacering. Alla tre på pallen belönades väl, inte minst från sin hemmapublik. Tvåa kom nämligen Dorothee Schneider på Sammy Davis jr på 81,84 procent och trea kom Helen Langehanenberg på Damsey FRH med 81,47 procent. Tyskland fortsätter briljera i dressyren om inte annat.

En sjätteplats blev det för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Hon ligger just nu på nionde plats i totalen efter världscupens inledande tre omgångar, där hon har ridit två.

Sändningstider världscupen november – alla grenar

FEI World Cup Dressage: Stuttgart – onsdag 21 november kl 20.00
FEI World Cup Jumping WEL: Stuttgart – torsdag 22 november kl. 19.00
FEI World Cup Driving: Stuttgart – fredag 23 november kl 20.30
FEI World Cup Jumping WEL: Madrid – onsdag 28 november kl. 20.00
FEI World Cup Driving: Maastricht – torsdag 29 november kl 20.30
FEI World Cup Dressage: Madrid – fredag 30 november kl 21.00