Följ med programledaren Elenore Simberg till en av Danmarks största hästevenemang – Equitour Aalborg. Ett nytt program där vi får följa med bakom kulisserna och möta ryttareliten som förbereder sig inför de stora tävlingarna.

FEI Nations Cup

Equitour Aalborg i Uggerhalne står värd för FEI Nations Cups i både dressyr och hoppning och välkomnar elitryttare från hela världen. Evenemanget arrangeras av danska olympiska ryttaren Andreas Helgstrand och organisatören Jens Trabjerg, som bland annat arrangerat European championships i Herning 2013.

Ett bakom-kulisserna-program

Det är ett spännande magasinprogram där vi få följa med bakom kulisserna tillsammans med svenska programledaren Elenore Simberg. Hon intervjuar förutom arrangören, även flertalet toppryttare. Vi får även följa med på en rundtur i det exklusivt skräddarbyggda stallkomplexet som blir hemmet för cirka 250 hästar under tävlingsdagarna.

En folkfestival

Equitour Aalborg är bara inne på sitt andra år men Andreas och Jens har stora planer för hästevenemanget! De satsar stort på att göra det till Europas mest exklusiva etapp av FEI Nations Cup-turneringen. Både för ryttare och åskådare.

Medan alla tävlingar pågår har de satsat på att skapa en riktig festivalkänsla för alla åskådare som lämpar sig till hela familjen. Det finns förutom stora utställningsområden, mingel och restaurangpark även utrymme för konserter och nöjen.

Missa inte Equitour Aalborg som har premiär tisdag den 5 juni!