Nya avsnittet av Rudall’s Round-Up tar dig till TopSpec Dressage och visar dig dressyr på en helt annan nivå. Kanske en mer avslappnad sådan?

Viktigast att ha kul

Mästerskapen erbjuder både enskilda och parklasser till musik och är en utmärkt möjlighet att vara kreativ och inte minst – att ha kul på dressyrarenan.

Det finns en flera klasser, på alla nivåer, inklusive ”välj din egen”-klass, där konkurrenterna kan tävla från nybörjare till lite mer avancerad medelsvår.

En av höjdpunkterna är SEIB kadrilj-tävlingen. Den består i fyra deltagare per lag, som tillsammans ska utföra uppfinningsrika, samspelta kadrilj-övningar till musik. Med tillhörande och spektakulära temadräkter som ska ha med uppvisningen att göra.

De fyra bästa lagen kommer att kvalificera sig till finalen den 20 oktober 2018, som också den kommer hållas på Bury Farm.

Bakom kulisserna

Vår gästprogramledare Charlotte Ricca tar dig bakom kulisserna för att träffa flera av ryttarna som deltar. Se hur de förbereder sig med outfits, hästarnas utstyrsel och inte minst med programmen de ska rida.

Rudalls Round-Up: TopSpec Dressage har premiär den 8 oktober klockan 20.30.