Trots sina många år som tävlingsryttare kom han in som en underdog till svenska VM-truppen med hästen Cold Play. Sedan slutar han som bästa svensk!

”Tack för förtroendet”

Det var en mycket glad Fredrik som pratade med Lotta Fahlberg på SVT efteråt.
– Jag måste vara nöjd, det finns alltid något språng här och där som man kunde ha ridit bättre. Men det här visar att träning och uppladdning stämmer, det får man vara nöjd med, säger han. Och avslutar med:
– Det var kul att få förtroendet för ett VM och att leverera!

Guld till Tyskland

Att Simone Blum skulle sluta med ett individuellt guld var väl ingen som blev förvånad över. Även om hon är den första kvinnan sedan 86 som fått hänga den medaljen runt halsen. Hon och DSP Alice hade helt klart hoppat bäst genom hela VM med enbart felfria rundor. Med undantag för ett tidsfel. Se hennes fantastiska finalrunda nedan!

Två schweitziska på pallen

Dubbelt Schweiz med silver till Martin Fuchs och hästen Clooney. En häst som gjort världens comeback efter en magoperation, orsakad av kolik, så sent som i april. Bronset gick till Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca som han totalt prisar för sina framgångar.

Peder Fredricson slutade på en 19:e plats, von Eckermann på 26:e och Malin Baryard på 30:e. Kanske inte låter magiskt men så får vi inte glömma att det gäller VM. Och Sverige tog dessutom ett VM silver i laghoppningen.

Se alla sammandrag och höjdpunkter på Horse & Country!