LeMieux National Dressage Championships bjöd på spänning in i de sista, med tre olika ryttare som tog de tre bästa titlarna.

 

’Bra form’

Hayley Watson-Greaves blev den nya LeMieux National Champion, Lara Butler vann LeMieux Grand Prix Gold Championship med Rubin Al Asad och Carl Hester tog Grand Prix Freestyle-titel, för andra året i rad med Alcazar.

Lara stod för en fantastisk prestation med sin partner Rubin Al Asad med 73,78% i lördagens Grand Prix. ”Han är bara i så bra form,” sa Lara. ”Han är så glad att vara tillbaka och bevisa för alla hur bra han är- han kan fortfarande visa de unga hästarna hur man gör det!”

Hayley kom tvåa med WG Rubins Nite på 73,62% och Carl slutade trea med Alcazar.

 

’Glada känslor’

Carl fortsatte att vinna Freestyle med Alcazar – en häst som han rider för sin elev Katherine Bateson-Chandler. Det var första gången som dom tävlade tillsammans och Carl red de 12-åriga tyska varmblodet till musik som tidigare användes av Uthopia. Paret gjorde en imponerande 78,75%.

”Jag är så glad,” sa Carl. ”Det var Uthopias musik, det kändes som att rida Uthopia och han gick som Uthopia. Hans förlängda trav var fantastiskt och han gav mig riktigt roliga och glada känslor. Han gjorde de tekniska sakerna riktigt bra.

”Igår var repetition och idag hade jag en helt annan ridning; Jag hade en lycklig häst och det var en fantastisk prestation att avsluta mästerskapen på. Och jag är bara en titel från Charlotte! ”

Hayley och Squeak kom på andra plats med 78,43%, medans Lara och Rufus blev trea med 77,40%.

 

H&C visar exklusivt höjdpunkterna från LeMieux National Dressage Championships på Horse & Country TV, inkluderat exklusiva intervjuer och bakom kulisserna.

 

Söndag 1 oktober klockan 20.00 på H&C TV och H&C Play