Horsemanship och mental träning med Tristan Tucker i nya programmet Tristan Tucker: The TRT Method. Det går ut på att lära hästar, oavsett om de är på hobby- eller Grand Prix-nivå att bättre anpassa sig efter människans miljöer.

Horse & Country är enormt stolta över att kunna presentera en helt ny träningsserie med den internationellt erkända hästtränaren Tristan Tucker. Han kommer under ett antal avsnitt dela sina framgångsrika TRT-metoder.

TRT-metoden

TRT-metoden kom till av Tristan själv för att mentalt träna hästar att bättre anpassa sig efter människans miljöer och behov. Metoden hjälper till att rehabilitera bland annat rädsla och flyktbetéende, spändhet, separationsångest och lastning.

Tristan har rest över hela världen och demonstrerat sin teknik, som bland annat används av många dressyrryttare. Men Tristan förklarar att TRT-metoden är till för alla sorts hästar, oavsett om de är på hobbynivå eller tävlar på Grand prix-nivå.

“Mitt budskap handlar om att alla hästar kan bli självsäkra och avslappnade oavsett miljö, det krävs bara rätt sorts träning”, säger Tristan.

Undvika naturligt flyktbeteende

I programmet får vi följa med hem till Tristan Tucker, där han kommer jobba med en mängd olika hästar och beteenden. I första avsnittet får vi träffa den otroligt vackra Flynn, vars ägare drabbats av en stroke som gjort henne förlamad. Men efter åtta månaders rehab kan hon nu gå och även rida igen, men med utmanande balanssvårigheter. Det betyder att Flynn nu måste klara av fler situationer på egen hand och klara av att vara avslappnad och stadig oavsett vad som händer i miljön.

Tristan jobbar främst med Flynn från marken och lär honom att hantera olika situationer på ”rätt sätt.” Eller snarare på människans vis, genom att inte ta till sina naturliga instinkter och fly från den eventuella faran. Han kommer hjälpa honom fatta kloka beslut och samtidigt känna trygghet, oavsett vad som överraskar honom.

Tristan Tucker

Tristan föddes i Cornwall, men immigrerade till Australien med sina föräldrar när han var liten. Han växte upp med hästar och har sedan alltid jobbat med hästar professionellt. Dock startade han sin hästkarriär med att rida galopphästar och köra travhästar.

Han flyttade till Europa 1999 och mötte då Morten Thomsen (dressyrtränare) som introducerade honom för dressyren med dess hästar och kultur. Detta inspirerade honom senare till sina TRT-metoder. När han några år senare återvände till Australien startade han upp sin egen träningsverksamhet och hade som mest ett hundratal hästar i träning varje år. Tristan flyttade sedan tillbaka till Europa 2009 och började återigen att jobba med Morten. Ett samarbete som utvecklats och blivit internationellt erkänt med den så kallade TRT-metoden.

Tristan Tucker: The TRT Method hittar du här!