Tre av världscupens grenar har hållits i helgen. Spanjorerna i topp i dressyr, Irma Karlsson bästa svensk i hoppning och holländskt på hemmaplan i körning.

Världscupen i körning

Den tredje deltävlingen i världscupens körning hölls i Maastricht, Holland, till skillnad från dressyren och hoppningen som hölls i Madrid, Spanien. Holländska kusken Koos De Ronde gladde sig med hemma publiken i Maastricht genom att knipa åt förstaplatsen i helgens deltävling i körning. Bara sekunder före den regerande världsmästaren Boyd Exell från Australien. Ytterligare en holländsk på tredjeplats, nämligen Ijsbrand Chardon. Missa inte alla våra sändningar från körningen som visas i sammandrag från varje deltävling. Sändningstider nedan.

Världscupen i hoppning

Vilken lyckad hopphelg det blev för Sverige! Även om det inte blev vinst så blev det ändå poäng, och pallplats! Alla tre svenskar, Irma Karlsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson som var med och representerade i Madrid gick vidare till omhoppning efter klanderfria förstarundor.

Irma Karlsson var först ut och satte nollan inklusive bra tid och satte därmed bra press på de två andra svenska ekipagen. Henrik red Toveks Mary Lou och visade på riktigt snabba ben som också tog de vidare till omhoppning. Peder och H&M Christian K var de sista av alla ekipagen att ta sig vidare till omhoppning och därmed blev de också sista startande.

Men pressen var stor efter Irmas och  Ida van de Bisschops snabba och felfria runda som första ekipage, vilket satte press på i alla ryttare i startfältet. Henrik och Mary Lou rev tyvärr och Peder och Christian K överraskade med en vägran, rivning och slutligen flertalet tidsfel. Men det gjorde Irma onekligen till bästa svensk och det räckte hela vägen till en pallplats där hon ställde sig jämte tvåan, Steve Guerdat och ettan Daniel Deusser. Riktigt imponerande! Missa inte sammandraget från Madrid som visas onsdag 28 november kl. 20.00.

Världscupen i dressyr

Det var sannerligen spanjorernas dressyrhelg på hemmaplan i Madrid! Som för första gången höll i en världscupdeltävling i dressyr. Topp fjorton ekipage från lördagens Grand Prix möttes de i en rafflande kür där Spanska Beatriz Ferrer-Salat och sjuttonåriga fuxen Delgado kammade hem första placeringen med 81.285 procent. På andra plats kom spanska Claudio Castilla Ruiz och lusitanohingsten Alcaide medan Portugals Maria Caetano kom trea med lusitanohingsten Coroado. Det enda svenska ekipaget Linda Swande och Baton Rouge C slutade på en trettondeplats.

Sändningstider

FEI World Cup Jumping WEL: Madrid – onsdag 28 november kl. 20.00
FEI World Cup Driving: Maastricht – torsdag 29 november kl 20.30
FEI World Cup Dressage: Madrid – fredag 30 november kl 21.00