Keeping up with the Kaimanawas

Keeping up with the Kaimanawas
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Låt dig inte luras av den glamourösa titeln Keeping up with the Kaimanawas, de här systrarna är långt ifrån systrarna i Calabasas. Men ja det handlar om tre systrar, med långt glansigt hår fast medan Kardashians shoppar loss och ägnar sig åt skönhetsoperationer så sysslar de här systrarna med att tämja hingstar. Bokstavligen!

Om programmet

Keeping up with the Kaimanawas handlar om hopptryttarna tillika hästtränarna Vicki (25), Kelly (23) och Amanda (19) som ska ge sig på deras livs största utmaning. Den går ut på att rädda Kaimanawanska hästar från slakt och träna de för Nya Zealands första nationella vildhästtävling – Wild Stallion Challenge.

Stökiga bakgrunder

Systrarna är inte helt främmande för att hantera “svåra” hästar eftersom de redan vid ung ålder bara hade råd med de hästarna, som antingen var oinridna, eller de som inga andra ville ha. Det vill säga, de med flest olater och oanständiga beteenden.

Vicki, Kelly och Amanda är framstående profiler inom hoppning på Nya Zeeland med framgångsrika resultat på grand prix-nivå bland annat. Och flera av deras bästa hästar kom från början ifrån stökiga bakgrunder, men har med tiden visat sig bli rena framgångssagor. Men nu återstår frågan – kan de tämja de vilda Kaimanawa-hästarna?

Viktig publicitet

Det ligger en sisådär 500.000 kronor på spel i den Nya Zeeländska tävlingen, men något som är mycket viktigare än priset i sig är att öka medvetenheten om Kaimanawa-hästen och bevisa att dessa hästar är värda att bevara.

Programmet kommer säkerligen avslöja att tjejerna ibland är mycket vildare än hästarna de ska tämja. Och den yngsta systern Amanda beskriver dem själva som ”opretentiösa, extremt tävlingsinriktade och kommer inte backa för nånting!”

Missa inte den nya serien Keeping up with the Kaimanawas när du vill på Play!

Åh, och namnet uttalas: ’Kye-man-ah-wha’.

Vill du ha fler programtips? Här hittar du vårt arkiv!

 

Series 1

  • 1. Keeping up with the Kaimanawas
    • Follow the Wilson sisters as they go on their wildest ride yet saving New Zealand's Kaimanawa horses from slaughter and training them for the first national Wild Stallion Challenges.
  • 2. Keeping up with the Kaimanawas
    • The Wilson sisters face up to the wild stallions they saved from the muster. Threatening charges and defensive bites are all very real presenting dangers as the difficult work begins.

Relaterade händelser

Rudall Rides With… Programledaren Jenny Rudall rider ut med en rad kända elitryttare och lär känna dem mer privat på Storbritanniens vackra landsbygd. Om programmet I den här populära serien träffar H&C:s programledare Jenny Rudall kända elitryttare. Följ med dem när de utforskar Storbri...
The All Star Diaries The All Star Diaries är en realityserie om ett gäng speciellt utvalda ryttare som får komma till Blue Ship All Star Academy och tävla om ett sponsorskap. The All Star Diaries – om programmet Den nya säsongen av All Star Diaries är här och vi får följa livet för de åtta Blu...