Låt dig inte luras av den glamourösa titeln Keeping up with the Kaimanawas, de här systrarna är långt ifrån systrarna i Calabasas. Men ja det handlar om tre systrar, med långt glansigt hår fast medan Kardashians shoppar loss och ägnar sig åt kärleksdraman så sysslar de här systrarna med att tämja hingstar. Bokstavligen!

Om programmet

Keeping up with the Kaimanawas handlar om hopptryttarna tillika hästtränarna Vicki (25), Kelly (23) och Amanda (19) som ska ge sig på deras livs största utmaning. Den går ut på att rädda Kaimanawanska hästar från slakt och träna de för Nya Zealands första nationella vildhästtävling – Wild Stallion Challenge.

Stökiga bakgrunder

Systrarna är inte helt främmande för att hantera ”svåra” hästar eftersom de redan vid ung ålder bara hade råd med de hästarna, som antingen var oinridna, eller de som inga andra ville ha. Det vill säga, de med flest olater och oanständiga beteenden.

Vicki, Kelly och Amanda är framstående profiler inom hoppning på Nya Zeeland med framgångsrika resultat på grand prix-nivå bland annat. Och flera av deras bästa hästar kom från början ifrån stökiga bakgrunder, men har med tiden visat sig bli rena framgångssagor. Men nu återstår frågan – kan de tämja de vilda Kaimanawa-hästarna?

Viktig publicitet

Det ligger en sisådär 500.000 kronor på spel i den Nya Zeeländska tävlingen, men något som är mycket viktigare än priset i sig är att öka medvetenheten om Kaimanawa-hästen och bevisa att dessa hästar är värda att bevara.

Programmet kommer säkerligen avslöja att tjejerna ibland är mycket vildare än hästarna de ska tämja. Och den yngsta systern Amanda beskriver dem själva som ”opretentiösa, extremt tävlingsinriktade och kommer inte backa för nånting!”

Missa inte den nya serien Keeping up with the Kaimanawas när du vill på Play!

Åh, och namnet uttalas: ’Kye-man-ah-wha’.

Vill du ha fler programtips? Här hittar du vårt arkiv!