Amerikanska OS-ryttaren Lauren Hough är den senaste stjärnan i Barn Talk och Masterclass USA. Tre OS-medaljer och just nu rankad topp 50 bland hoppryttarna i världen.

Hästfamilj

Lauren är trefaldig amerikansk OS-medaljör och just nu rankad topp femtio av världens hoppryttare. Hon representerade USA så sent som under World Equestrian Games och har hoppat sju världscupfinaler. Bland annat!

Hon föddes in i en hästfamilj i norra Kalifornien, dotter till fälttävlansryttaren Charles ‘Champ’ Hough som vann OS-brons i Helsingfors 1952. Och hennes mamma Linda Hough war en framgångsrik terränghoppare även kallad Hunter Jumper i USA.

Just nu delar Lauren upp sin tid mellan Storbritannien och USA.

Masterclass USA

I Barn Talk får vi höra Lauren prata om sitt liv, hennes hästar och hopp inför framtiden. Samtidigt som hon visar oss runt sin fantastiska gård i Gloucestershire.

I hennes Masterclass USA, tar Lauren oss igenom ett antal enklare, dock effektiva övningar som förbättrar din hästs ridbarhet.  Hon börjar med att visa på en mer erfaren häst för att sedan göra det med sin lovande unghäst. Hon börjar med cavaletti för att så småningom övergår till serpentiner med lite högre hinder.

”Jag försöker verkligen att vara uppmärksam på små detaljer i rörelserna under övningen, och låter inget lämnas åt slumpen. Börjar de hitta olater redan nu under träning så blir det svårare att bryta det sen”, berättar Lauren.

Båda dessa program har premiär på onsdag den 14 november.

Barn Talk: Lauren Hough visas 19.00 
H&C Masterclass USA: Lauren Hough visas 19.30