Julen är slut och äntligen går vi mot ljusare tider! Inte minst med Horse & Countrys nya tv-tablå för januari och flera nya hästprogram väntas under 2018.

Olympia Horse Show

För att behålla den festliga känslan lite längre efter nyår bjuder vi på sprakande Olympia Horse Show, med Puissance, alltså höjdhoppsklassen där Laura Renwick hoppade över en mur på 2,20 meter. Läs mer om det här och se hela programmet på catch up här. Följt av Olympia 2017: Grand Prix – finns det något bättre sätt att återhämta sig från nyårsbravaderna?

Daisy Dines med Nick Skelton

Helt nytt för 2018 är en spännande talkshow/magasin-serie som heter Daisy Dines With… Där får vi följa med Daisy Bunn, alltså chefen för en av Storbritanniens största hopp- och fälttävlansarenor: Hickstead, när hon under en middag intervjuar kända elitryttare inom ridsporten med olika bakgrunder. Det första programmet gästas av den olympiska guldmedaljören Nick Skelton, och vi kan knappt bärga oss från att höra alla inside-stories ifrån den middagen.

Keeping up with the Kaimanawas

Ytterligare ett nytt hästprogram – Keeping up with the Kaimanawas! Det handlar om systrarna Wilson som tagit sig an deras största livsprojekt. Det som går ut på att rädda så många hästar som möjligt från slakt. Träna upp dessa och sälja till betydligt mer än de någonsin kunnat drömma om. Premiär! Söndag 11 feb kl 19.00

Equus Worldwide: Indien

Ett annat nytt hästprogram att se fram emot är Equus Worldwide: Indien, som tar tittarna till Rajasthan, för att få veta mer om Marwarihästar. En hästras som främst känns i gen med sina unika tulpanöron. Men det finns mycket mer att ta reda på om den hästrasen.

Rudall rides with Tim Stockdale

Vi har också nya avsnitt av dina favoritserier bland annat Top Marks: Next Generation, Backstage Pass med Monty Roberts, Rudalls Round-Up och Rudall Rides With.

Jenny Rudalls unika pratshow på häst, Rudall Rides With, startar säsongen med en ridtur tillsammans med den internationella hoppryttaren Tim Stockdale (bilden ovan).

LIVE showjumping

Om det inte räcker för att komma igenom januari, kan du också njuta av spännande sändningar från världscupen i alla diciplinerna. FEI World Cup-hoppning, dressyr och körning. Närmast från Mechelen där Henrik von Eckermann briljerade som vanligt och placerade sig på en fin andraplats och därmed stark ledning i totalen med 57 poäng efter 9:e deltävlingen.

Om vi tittar lite längre fram, så kan vi stolt berätta att vi kommer att LIVE-sända från Rolex Grand Prix – ’s-Hertogenbosch i Nederländerna, vilket är den första av de fyra stora Rolex Grand Slam-tävlingarna. En av de mäktigaste inom hästhoppning.

Du kan titta på allt detta både på tv:n och via H&C Play. H&C Play-abonnenter har tillgång till över 500 timmar hästprogram, när du vill, vart du vill och på vilken skärm du vill. Läs mer här och börja prenumerera redan idag!