4 Years to 4 Star heter H&Cs nya program med världsmästaren i fälttävlan, Ros Canter som tar med oss i utvecklingen av en fyraårig unghäst till en fyrstjärnigt meriterad tävlingshäst.

Horse & Country har gått samman med världsmästaren i fälttävlan, Ros Canter för flera utvecklande utbildningsdemos, eller clinics. Clinics dit man kan köpa biljetter och gå och se live runt om i Storbritannien. Men oroa dig inte, vi kommer även att sända det inspelade materialet på Horse & Country.

4 Years to 4*

Från fyraåring till fyrstjärnigt meriterad tävlingshäst i fälttävlan. Det är demos som riktar sig till ryttare på alla nivåer och erbjuder ovärderliga träningstips för att hjälpa dig att uppnå dina fälttävlansmål.

Vi visar en timmes program från clinicen på Hartpury College, som har premiär tisdag den 18 december kl 20.00.

Under alla clinics kommer Ros att samarbeta med Caroline Moore, brittisk nationell fälttävlanstränare till juniorlandslaget och gemensam ägare till Ros VM-häst Allstar B.

Nyckeln till framgång

Caroline och Ros kommer att avslöja hemligheterna för framgång när man tar en häst från de tidiga stadierna av träning, till att tävla på ”grass routes level” och upp till fyrstjärnigt. Även juniora brittiska silvermedaljören Heidi Coy kommer att delta som stödtränare.

”Vi kommer att förklara ryggraden i systemet som krävs för att producera hästar framgångsrikt genom de olika nivåerna,” förklarar Caroline. ”Ros och Heidi kommer att rida hästar som de har ridet sedan de var fyra och fram till mästerskapsnivå. Och vi kommer att visa enkla men effektiva övningar som etablerar grunderna och bortom det som krävs för det framgångsrika partnerskapet i denna krävande sport.”

Intervju med Ros Canter och Caroline Moore

Sändningstid

Premiär tisdag den 18 december kl 20.00