Nytt svenskt tv-program full av smarta stalltips både innanför och utanför boxen – fyndigt nog. Det är programledaren Elenore Simberg som kommer ta med dig till hennes ridcenter i Båstad och under fem avsnitt visa dig hur du på bästa sätt gör stallsysslorna smarta, enkla och väldigt praktiska.

Om programmet

Den här nya programserien handlar inte bara om smarta och enkla stalltips utan om viktiga avgörande tips för din hästs välmående. Vet du till exempel hur du mäter en vattenkopps minuttid? Och varför det är så viktigt att veta? Varför vattenkopp, och inte hink – eller tvärtom? Svaren får du kanske redan i första avsnittet.

Expertråd från specialister

Vi kommer att träffa med foderrådgivare som delar viktiga expertråd inom ämnet som kanske ses som det mest komplicerade. Hur vet man vad sin häst behöver ha för foder egentligen? Grovfoder liksom kraftfoder. Sedan möter vi några ryttare inom olika ridsportgrenar. En som tävlat på OS-nivå och en som vi förutspår komma dit inom en snart framtid. Hur tänker de kring sina karriärer? Utöver det träffar vi också en legitimerad sadelutprovare som med en lektion visar grunderna för att prova ut den perfekta sadeln. Vi träffar en mental coach som coachar flera elitryttare, vad kan han säga om ridsporten över lag och vad ryttarna emellan har gemensamt oavsett vilket ridsportgren. Och så tittare vi närmare på Elenore Simbergs smartaste stall- och ridtips.

Outside the box med Elenore Simberg – fredagar kl 19.30 på H&C TV därefter när du vill på H&C Play.

Titelsponsorer
  

Fler programtips hittar du här!