Den prestigefyllda hopptävlingen Longines Global Championship Tour är avslutad. Fyra svenskar var på plats och alla presterade toppklass. Se finalen på H&C!

Peder Fredricson 3:a i Grand Prix-klassen

Peder Fredricson red hästen Christian K i Gran Prix-klassen och tillsammans hade en fin och jämn grundomgång på Dohas maffiga bana. Omhoppningen gick också galant men det som fick ekipaget att hamna på en trejdeplats (och inte en andra) var endast ett galoppsprång extra. Små marginaler kan tyckas men fortfarande avgörande. Fredricson lyckades med den tredjeplatsen kamma hem en vinstsumma på 60 000 Euro.

Välförtjänt 1:a plats för hemmahörig

Vinnaren, Bassem Hassan Mohammed och hästen Gunder, som var på hemmaplan denna gång vann så mycket som 132 000 Euro. Men de red också 2 sekunder snabbare än tvåan. Väl förtjänt förstaplats med andra ord vilket gjorde publiken i Doha helt lyriska av lycka.

Tvåa kom Janika Sprunger och hästen Bacardi VDL från Schweiz, endast 7 hundradelar före Fredricson. Det gjorde henne 80 000 Euro rikare. Henrik von Eckermann och hästen Chacanno kom på 10:e plats i Grand Prix-klassen och fick i och med det med sig 8000 Euro. Det är inte heller fy skam!

Missa inte sändningarna från Doha, premiär lördag 18 november kl 20:00H&C TV och när du vill på H&C Play.

Läs mer om finalerna från LGCT i Doha här!