Philipp Weishaupt vann Rolex Grand Prix i Spruce Meadows i Kanada

Philipp Weishaupt vann Rolex Grand Prix i Spruce Meadows i Kanada. De var den enda med ett dubbelt felfritt protokoll i Spruce Meadows toppklass och kunde ta emot segerchecken på en miljon dollar

“Otrolig kvalitet”

“Det går inte med ord att beskriva känslan av att vinna här” sade Philipp. “Mitt djupaste tack till min häst LB Convall, utan honom skulle jag verkligen inte stå här som vinnare. Han har helt enkelt en otrolig kvalitet. ” Portugals Luciana Diniz blev tvåa med Fit for Fun 13, medan amerikanska ryttaren McLain Ward kom på tredje plats med HH Azur.

 

”Sensationell”

Detta är andra gången 32-årigen har tagit en av de tre stora titlarna i Rolex Grand Slam, då han vann Rolex Grand Prix CHIO Aachen förra året. Eftersom dessa inte är efter varandra räknas de inte till Rolex Grand Slam-bonusen.

Spruce Meadows var den andra tävlingen av fyra i den pågående Grand Slam-cykeln. Philipp måste nu vinna i Genève i december och igen i Aachen nästa år för att hämta hem den exklusiva bonusen.

“Vad Scott Brash gjorde för två år sedan, att vinna tre stora segrar i rad, var sensationellt och förmodligen kommer ingen att kunna upprepa denna upplevelse,” sade Philipp. “Men jag kommer lägga all min energi på att försöka göra om det.”

Scott har vunnit Grand Prix på Spruce Meadows ‘Masters’ under de senaste två åren, men kunde inte uppnå ett hattrick denna gången.

Henrik von Eckermann och Chacanno var de enda svenska deltagarna. Efter en härlig start med en andraplats i 1,60 blev slutet inte lika bra och Chacanno vek av åt sidan i kombinationen efter trippeln och Henrik valde att utgå.

 

Om du missade vår LIVE sändning av Grand Prix kan du fortfarande se spänningen som Rolex GP Spruce Meadows bjöd på. Onsdag den 13 september klockan 21.00 på H&C TV eller H&C Play.