Vi är glada att presentera en ny serie på Horse & Country, hög tid inför stundande World Equestrian Games (WEG) – Road to FEI WEG 2018.

Road to FEI WEG

Road to FEI WEG (Vägen till VM) tar en titt framåt inför kommande VM i North Carolina, USA och vad som gör den här tävlingen så speciell. Serien kommer innehålla intervjuer med några av de största namnen inom ridsporten plus bilder från tidigare VM samt bilder från testeventet på Tryon International Equestrian Centre.

Första avsnittet fokuserar på hoppning. Vi tittar på tidigare intervjuer från 2014 individuella- och lagmedaljören Jeroen Dubbeldam. Samt med Rodrigo Pessoa, som vann guld i Rom 1998. Och så träffar vi högaktuella amerikanska Beezie (Elizabeth) Madden och McClain Ward.

Exklusiva bilder på reining

Andra avsnittet tar en närmare titt på fälttävlanssporten, reining och långdistansridning. Vi inleder med att åka hem till tyska Sandra Auffarth – individuell och lagmedaljör från VM 2014. Och så träffar vi även VM-medaljören William Fox-Pitt som berättar om sina tidigare VM-minnen och delar sina tankar med brittiska landslaget och vad de borde ha i beaktande inför VM i Tryon.

När det gäller reining har vi samlat in exklusivt videomaterial från italienska laget i Toscana med bland andra Gennaro Lendi och Marco Manzi. Duon introducerar oss för westerngrenen reining, förklarar horsemanship och vilka typer av hästar som är bäst lämpade för reining.

Road to FEI WEG hade premiär fredag den 24 augusti och finns nu tillgänglig på Horse & Country!