Rolex Grand Prix Spruce Meadows i Kanada är en av de mest prestigefyllda hopptävlingarna i världen – med rekordhöga prispengar. Se alla action på Horse & Country.

Rekordhöga vinstpengar

Grand Prix är höjdpunkten av Spruce Meadows ’Masters’ CSIO5 *, som hålls varje september vid foten av Rocky Mountains i Calgary.
Turneringen lockar de största namnen inom sporten – som hoppas på en del av de rekordhöga prispengarna på 3 miljoner dollar, med 1 miljon dollar till vinnaren.

Världens bästa

Årets startfält inkluderar inte minst NIO av världens 10 bästa ryttare, inklusive Scott Brash, som har vunnit Spruce Meadows Grand Prix de senaste två åren. Kent Farrington (USA), Christian Ahlmann (Tyskland) och Steve Guerdat (Schweiz). Irlands Cian O’Connor är en annan att hålla ögonen på, eftersom han kommer till Calgary med ett europeiskt lagguld och individuellt brons i bagaget. Och inte minst Henrik Von Eckermann.

Rolex Grand Slam

Ryttarna konkurrerar också för en chans att vinna ytterligare 1 miljon, eftersom ”Masters Grand Prix” är en av tre delar i Rolex Grand Slam. Den ryttare som kan vinna Rolex Grand Prix på Spruce Meadows, Genève och Aachen får den stora bonusen.
Scott är den enda ryttaren i historien som har uppnått en sådan prestation år 2015 med Hello Sanctos. Kan han göra det igen, med ett hattrick av segrar i Calgary?

En ryttares dröm

Grégory Wathelet är den nuvarande Grand Slam-vinnaren, efter hans seger i Rolex Grand Prix på CHIO Aachen i juli. Den belgiska ryttaren firar sin 37: e födelsedag den 10 september, så en seger i Calgary skulle vara den perfekta presenten.

”Varje ryttare drömmar om att vinna Rolex Grand Slam”, sa Grégory. ”Du måste tävla mot de starkaste paren i världen och jag vet att det blir väldigt svårt att vinna i Calgary. Men för mig är det här kanske en unik möjlighet och jag lägger all energi på det. ”

Du kan se Rolex Grand prix LIVE från Geneva på söndagen den 10 december med start 19.55 på H&C´s hemsida genom att abonnera på H&C Play. Live sändningarna kommer inte att vara tillgänglig i H&C Play-appen.