H&C-tittarna får sig en riktig belöning i december! Vi visar nämligen två av de största och mest prestigefyllda hästtävlingarna i världen denna månad. Och de sänds live!

Rolex Grand Slam

Rolex Grand Prix Genéve är en av fyra deltävlingar av Rolex Grand Slam – den absolut tuffaste tävlingen inom banhoppning i världen. Som dessutom erbjuder gigantiska, rekordhöga prispengar. De fyra deltävlingarna hålls på följande platser:

Aachen, Tyskland
Spruce Meadows, Kanada
Genève, Schweiz
’s-Hertogenbosch, Nederländerna

Den ryttare som vinner tre deltävlingarna i rad vinner inte bara rekordhöga prispengar från varje etapp den vinner även en bonus på en miljon euro. Alltså cirka tio miljoner kronor! Den enda och historiska ryttaren som lyckats med detta är brittiska Scott Brash. Han och hästen Hello Sanctos vann nämligen Rolex Grand Slam 2015.

Den som just nu leder Rolex Grand Slam är tyska Philipp Weishaupt, (bilden ovan). Vi följer givetvis hans prestigefyllda kamp om att vinna nu i Genéve också. Men icke att förglömma – han tävlar mot de absolut bästa häst- och ryttarekipagen i världen!

Den enda svenska ryttaren som var med och tävlade var Henrik von Eckermann men han utgick efter vägran i en trekombination från deltävlingen i Spruce Meadows, Kanada

Rolex IJRC Top Ten Final live: Lördag 9 december kl 20:30 

Rolex Grand Prix live: Söndag 10 december kl 14:30