Scott Brash vann Longines Global Champions Tours Grand Prix i London för andra året i rad, inför en fullsatt, jublande publik. Se hela sändningen på H&C!

GCT-rekord

Scott Brash och hans ”rising star” Hello Mr President uppnådde tillsammans hans tredje seger i GCT-Londons historia och har nu kammat hem totalt elva GCT Grand Prix titlar, vilket är ett serierekord.

Det var en fantastisk scen att skåda på Royal Hospital Chelsea som agerade värd åt deltävlingen. Inte minst några av världens kändaste ansikten. Som bland andra Bill Gates och Bruce Springsteen, som var där för att se deras döttrar tävla.

”Hungrig att vinna”

“Turen var på min sida idag, tydligen”, sa Scott. “Jag var osäker på hur han skulle leverera efter våra felsteg i kvalet. Han är alltid så försiktig så det var en risk. Men sedan i Grand Prixen var han helt fantastisk!” fortsätter han.

“Jag har alltid vetat att den här hästen varit en världsstjärna men man vet egentligen aldrig vid sådan här höjder och den här typen av tävlingar förrän man faktiskt är där och gör dem. Man kan aldrig förutspå. Jag tänkte mig kanske att han fortfarande var ett år ifrån att vinna en sån här Grand Prix klass, men samtidigt var jag så hungrig på att vinna inför hemmapubliken så jag gjorde mitt bästa och han gav verkligen allt idag.”

Scott och Hello Mr President var de första att hoppa i omhoppningen men visade omedelbart var skåpet ska stå med sina 38,88 sekunder.

LGCT London 2018 har premiär på lördag den 11 augusti klockan 20.00