Steve Guerdat – i exklusiv intervju med Horse & Country om Rolex Grand Prix och Rolex top ten-finalen i Genéve. Som du kan se live på H&C TV!

”Gåshud”

Steve Guerdat har besökt Genéve Horse Show sedan han var en liten pojke och nu berättar han varför eventet har varit så speciellt och viktigt för honom.

– Varje år känns som första gången jag är här och jag får verkligen gåshud varje gång jag rider in på arenan. Jag känner mig fortfarande som ett litet barn igen varje gång jag kommer hit.

Den Schweiziska ryttare har vunnit Grand Prix på hemmaplan tre gånger plus att han har kammat hem den prestigefulla titeln Rolex IJRC Top Ten Final år 2010. Nu känner han att han njutit till fullo av denna säsong och berättar:
– Mina hästar är verkligen i toppform, så det känns inte omöjligt att vinna en fjärde gång!

”Främsta målet för året”

– Det är de här tillfällena som det känns som man är menad för! Klart ett av mina främsta mål för året, så jag ser verkligen fram emot och är så motiverad inför söndag, säger 35-åriga Steve till Horse & Country.

Om Steve Guerdat vinner Rolex Grand Prix, så kommer han inte bara vara den första ryttaren att kamma hem titeln för fjärde gången – han kommer vara en av de tävlande på stora Rolex Grand Slam.

Rolex Grand Slam är den absolut tuffaste turneringen inom banhoppning i världen. Som erbjuder megahöga prispengar dessutom! De fyra deltävlingarna hålls på följande platser: Aachen i Tyskland, Spruce Meadows i Kanada, Genève i Schweiz och slutligen ‘s-Hertogenbosch i Nederländerna. Och den ryttare som vinner tre deltävlingar i rad vinner inte bara rekordhöga prispengar från varje etapp, den vinner även en bonus på en miljon euro. Alltså cirka tio miljoner kronor!

Det finns bara en ryttare som lyckats med det tidigare och det var brittiska Scott Brash. Han och hästen Hello Sanctos vann nämligen Rolex Grand Slam 2015.

Du får bara inte missa möjligheten nu när Horse & Country visar detta live!

Sändningstiderna är följande:

Lördag kl 20.30 går Rolex Top Ten finalen
Söndag kl 14.25 börjar direktsändningen från Rolex Grand Prix.

Båda tävlingarna kommer sedan att vara tillgängliga på Catch up!

Läs mer om Rolex Grand Slam här.