Äntligen dags för Rolex Grand Slam, fyra deltävlingar knyts samman i en rafflande final med rekordhöga prispengar på spel och du kan se allt LIVE på H&C!

Rolex Grand Slam

Rolex Grand Prix Genéve är en av fyra deltävlingar av Rolex Grand Slam – den absolut tuffaste tävlingen inom banhoppning i världen. Som dessutom erbjuder gigantiska, rekordhöga prispengar. De fyra deltävlingarna hålls på följande platser:

’s-Hertogenbosch, Nederländerna – vann senast av Niels Bruynseels 2018
Aachen, Tyskland – vann senast av Marcus Ehning 2018
Spruce Meadows, Kanada –vann senast av Sameh El Dahan 2018
Genève, Schweiz – vann senast av Kent Farrington 2017 (bilden ovan)

Bonussystem

Den ryttare som vinner fyra deltävlingar i rad vinner inte bara rekordhöga prispengar från varje etapp den vinner även en bonus på två miljoner euro. Den enda och historiska ryttaren som lyckats med detta är brittiska Scott Brash. Scott och hästen Hello Sanctos vann nämligen Rolex Grand Slam 2015.

Varje bonus startar för varje ryttare så fort denne vunnit sin första Rolex Grand Slam Grand Prix:

Fyra vinster i rad ger en bonus på 2 miljoner Euro.
Tre vinster i rad ger en bonus på 1 miljon Euro.
Två vinster i rad ger en bonus på 500 000 Euro.
Två vinster inom en period av fyra deltävlingar ger en bonus på 250 000 Euro.

Kan ”the underdog” försvara titeln?

Den som vann Rolex Grand Prix senast är Sameh El Dahan från Egypten som överraskade totalt i Spruce Meadows, Kanada på hästen Sumac’s Zorro. Visst är han rankad topp 20 i GCT men det var nog inte många som förväntade sig att han skulle ta hem den prestigefyllda Rolex GP-titeln.

”En av de största händelserna i min karriär”, berättade han. Vi följer givetvis hans kamp om att vinna nu i Genève också. Men icke att förglömma – han tävlar mot de absolut bästa häst- och ryttarekipagen i världen! Andra hopp är belgiska Niels Bruynseels som vann The Dutch Masters sist i ’s-Hertogenbosch och tyska Marcus Ehning som sist vann i Aachen.

Anmälda till hela meetinget hittar du här!

Rolex Top Ten-finalen, två svenskar med i år!

Rolex IJRC Top Ten Final har hållits sedan 2001 och det är de tio främsta ryttarna på FEIs världsrankning som ska hoppa om fina, rekordhöga prispengar. Och för första gången någonsin ska två svenskar vara med, nämligen Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Det är rankningslistan från oktober 2018 som gäller, då låg Henrik trea och Peder sexa. Peder har med sig hästarna Catch Me Not S, H&M All in och H&M Christian K och Henrik har med sig Castello 194, Que Bueno de Hus Z och Toveks Mary Lou.