I Bodmin Moor, Cornwall finner vi Dan Wilson, en hästtränare som även kallas ”Horse Whisperer.” Med sina speciella metoder och ödmjuka färdigheter tar sig Dan an hästar som alla andra misslyckats med.

The Horse Whisperer of Bodmin Moor – om programmet

I den här lärorika dokumentären får du inte bara träffa hästar med starka personligheter, du får även lära dig en annan form av hästkommunikation – nämligen natural horsemanship.

Dan Wilson håller till på den sagolika kustheden Bodmin Moor i Cornwall, som ligger på Englands sydvästra kust. Bland byborna har han gjort sig känd som en sann hästpratare eftersom han lyckas träna hästar som annars skulle skickas iväg till slakt. Bara på grund av att de anses som farliga eller icke ridbara. Dan lär oss vad det betyder för en häst när man smackar till exempel och varför det skall undvikas. Vi får också lära oss ett mer naturligt språk att ta till när vi kommunicerar med hästar. Inte minst de hästar som tagit till dåliga beteenden, extrema flyktbeteenden eller bara hästar som blivit så kallade avkastarkungar.

Dan Wilson och Monty Roberts

Dan Wilson är också känd eftersom han jobbat nära en annan känd horse whisperer, nämligen Monty Roberts. Tillsammans har de turnerat och jobbat med hästar i över tjugo år runt om i hela världen. Dan har också tidigare jobbat tillsammans med Kelly Marks. År 2004 fick Dan Wilson en utmärkelse som ”Intelligent Horsemanship Recommended Associate.” Men Dan har inte bara lärt sig av Monty Roberts, hans familj var också hästtränare och lärde sig därför redan som barn att utveckla sitt genuina och sympatiska språk med dem.

I den här dokumentären följer vi en fantastisk och vänlig man och de otroliga arbete han gör för så många hästar.