Att uppleva världen från hästryggen gör varje upplevelse unik. Missa inte den här äventyrslystna dokumentärserien som tar dig till nya höjder. Bokstavligen.

The Ride of the Peacemaker

Vad händer när en nästan vanlig karl frågar sin svärbror om att följa med honom på en tio dagars ridäventyr i Afrika? Varför? Jo för att se om man klarar av det som en tidigare legend lyckades med för 176 år sedan. En kanske helt omöjlig uppgift?

Legenden

År 1842 red Dick King i 950 kilometer genom Sydafrikans mest svåråtkomliga landskap på en häst som hette Somerset. Hans uppdrag var då att skicka understöd till de brittiska styrkorna i Sydafrika.

Den resan från Durban till Grahamstown har blivit föremål för legenden, och Barry Armitage och Joe Dawson bestämde sig för att gå i den tidigare Dick Kings och Somersets hovspår.

Tillsammans med ett filmteam och en flock på fem hästar beger sig Barry och Joe ut på samma resa. De rider genom svår terräng och ska korsa över 180 floder i en, kanske omöjligt snabb takt, för att hålla samma tempo som King och Somerset gjorde för 176 år sedan.

Missa inte den här utmanande resan tillsammans med Barry och Joe och deras hästar varje torsdag kl 19 genom hela augusti och september på Horse & Country!

Första avsnittet av Ride of the Peacemaker har premiär den 9 augusti kl 19.00.