Tölt on Ice

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Tölt on Ice är en fartfylld Islandshäst-tävling som hålls på isbana. Bland deltagarna ser vi bland andra trefaldige världsmästaren Jóhann Rúnar Skúlason.

Om programmet

Fyra delar spännande Islandshäst-tävlingar på isbana. Tävlingsklasserna är Young Rider, junior och senior. Det finns få hästar som är så kvicka och smidiga som just Islandshästar. Men hur fungerar egentligen en Islandshästtävling på is? Expertkommentatorn Barbro Beckström inleder programmet med att berätta mer om Islandshästen men också om eldsjälarna bakom föreningarna.

Kommentator: Sara Johansson. Expert: Barbro Beckström.
Inspelat mars, 2015.

Fakta om Islandshästen

Det finns cirka 30 000 Islandshästar i Sverige och är den tredje mest populära hästrasen. Islandshästen används främst till turridning, fritidsridning och gångartstävlingar. I hemlandet Island används den främst som arbetshäst.

Illegal characters found in URL
Failed to get contents.
Tags: , , , ,

Relaterade händelser

Icelandic Power Show 2017 – dokumentär från Elmia Icelandic Power Show 2017 hade världspremiär för inomhustävling med Islandshästar på Elmia Scandinavian Horse Show. Missa inte dokumentären på H&C TV!
Ungdomsdagen på Flyinge 2015 Ponnygalopp, riddarspel, hoppclinic, dressyrclinic, tölt med islandshästar och frågestund med en av deltagarna från Ryttareliten.