Training with Warwick Schiller är en 12 delar hästkunskap- och träningsserie om olika tekniker att ta till sig av, som alla går under samma princip. ”Det ska vara svårt att göra fel, och enkelt att göra rätt”, menar horsemanship förespråkaren Schiller.

Om programmet

Warwick Schiller kom till USA ifrån Australien på nittiotalet för att träna reininghästar. I samband med hans uppdrag började han gå på olika clinics för att ta inspiration och lära sig mer om olika tekniker. Efter ett antal olika instruktörers läror och flertalet hästar i sitt bagage kunde han så småningom samla det bästa av det mesta – allt under en och samma princip.

Det finns tusen olika tekniker att lära, rehabilitera och rida hästar på, men någonstans bör de alla gå under samma princip. ”Det ska vara svårt att göra fel och enkelt att göra rätt”, säger Warwick själv. Horsemanship är ett ämne som flera tycker sig behärska men vad är egentligen horsemanship?

Alla frågeställningar du kan tänka dig angående träning av hästar kommer du få ta del av i denna 12 delar långa serie med en av USAs mest respekterade cowboys.