Sverige forsätter leverera pallplats efter helgens två världscuptävlingar i hoppning och dressyr. Peder trea i Helsingfors och Tinne trea i Herning.

Dressyr från Herning

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello slog först till med en fin andraplats i Grand Prix-klassen som inledde deltävlingen i Danmark. Ekipaget red ihop 74,065 procent. Endast en procent färre än tyska vinnaren Helen Langehanenberg och Damsey FRH som landade på 75,652 procent. På söndagen fortsatte tävlingen med kür där Tinne och Don Auriello återigen presterade pallplats. Denna gång med 80,9 procent vilket räckte till en tredjeplats. Vann gjorde danska Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zack med 83,375 procent. Tvåa kom Helen Langehanenberg och Damsey Frh med 81,405.

Hoppning från Helsingfors

Samtidigt som Sverige levererade i dressyren i Danmark så slog Peder Fredricson och Hansson WL till med en makalös omhoppning i Helsingfors, Finland. Endast tio av 36 startande tog sig vidare till omhoppning i Helsingfors och endast en av fem svenskar, vilket var Peder och Hansson. En omhoppning som för stunden tog dem upp i ledning på 39,51 sekunder. Dock lyckades två andra ekipage rida enstaka hundradelar snabbare och peta ned dem till en tredjeplats i slutändan.

– Jag tyckte att han hoppade super och att vi fick till en bra omhoppning, men vi var inte riktigt snabba nog. Det är en otrolig häst och jag är glad att få ha honom i stallet. En ära att få rida honom. Varje tävling är viktig i sig, men det är en bra start på vägen mot finalen i Göteborg, sa Peder till SVT.

Nu i helgen väntar tävlingar i Verona dit han åker med Christian K, All In och Catch me not S.