Finns det någon vackrare häst än legenden Valegro som bland annat vann guld med brittiska Charlotte Dujardin i Rio 2016. Se denna fina hyllningsfilm till honom med sju års inspelat material.

Valegro’s Farewell – om programmet

Horse & Country har skapat en hyllningsfilm till den makalösa hästen Valegro. Hela sju års inspelat material. Vi får följa med brittiska dressyrryttaren Charlotte Dujardin tillsammans med den holländska valacken Valegro genom deras känslosamma uppträdanden. Bland annat från sommar-os i London 2012.

Valegro´s Farewell finns tillgängligt på H&C Play.

Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin har inte bara många års erfarenhet av hästar på tävlingsarenan hon är också starkt involverad i välgörenhetsorganisationen Brooke – Action for Working Horses and Donkeys. Där handlar det inte om att träna och utbilda hästar, utan om att utbilda människor i utvecklingsländer – i hur man tar hand om sina hästar. Horse & Country har även spelat in en dokumentär om Charlottes resa till Indien tillsammans med Brooke. En väldigt stark och viktig dokumentär som du såklart också kan se här på H&C Play.

Läs mer om dokumentären Charlotte´s Journey to India.