Då var denna världscupsäsongen i hoppning avgjord! Henrik von Eckermann som lett in i det sista slutade på en tredjeplats efter två amerikanare. Fortfarande bäst av alla i Europa! Se hela sammandraget här på Horse & Country.

Spännande världscupsäsong

Det har varit en spännande turnering i år och de svenska ryttarekipagen har verkligen visat framfötterna. Inte minst Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Som vi har hejat här i Sverige, och oddsen såg riktigt bra ut när både Henrik och Douglas kvalat sig vidare till finaltävlingarna i Paris. Men väl där började alla på noll, och så fick de lite mer konkurrens. Både från Nordamerikanska ligorna samt från de andra europeiska ligorna.

Fyra finaltävlingar och prispengar

Första finaltävlingen gick av stapeln i torsdags och där satte också amerikanskan Elisabeth Madden ribban med felfri hoppning utan tidsfel. Henrik von Eckermann var snabbast, men fick tyvärr med sig en rivning på Toveks Mary Lou och därmed fyra fel. De fyra felen följde med honom ända fram till sista finaltävlingen, då lyckades ekipaget riva ytterligare en bom och de slutade med 8 fel och en tredjeplats totalt. Prispengar för Henrik von Eckermann landade på ca 870 000 kronor.

Amerikanare i topp

Vinnaren Elisabeth Madden fullständigt ägde världscupfinalerna i den västeuropeiska ligan! Hon kunde till och med bjuda på en rivning i sista omgången och vann därmed med fyra fel före sin landsman Devin Ryan med sex fel.

Se hela sammandraget från världscupfinalen i hoppning ikväll på Horse & Country kl 20.00!