Här avgörs laghoppningen mellan USA och Sverige. Vilken gåshud! Se videon och avgör själv. Sändningstider på sammandraget hittar du här.

Det fanns en liten risk att det skulle bli en omhoppning om det visade sig att två lag hamnade på exakt samma antal fel – och så blev det så! Mellan USA och Sverige. Trots att Schweiz och Tyskland hade en bra ledning efter första omgången.

Svenska ryttarproffs

Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Fredrik Jönsson och Peder Fredriksson red alla sina hästar med bravu, som de proffs de är. Fullständigt briljerade gjorde de! Inte minst när de tre första nollade sista omgången och gjorde det möjligt för den fjärde ryttaren, Peder Fredricson att faktiskt göra ett par missar med H&M Christian K. Men det spelade ingen roll, för Sverige låg kvar på sina 20.59. Och där hamnade även USA efter en rivning av McLain Ward som gick ut som sista och avgörande ryttare.

Omhoppning mot USA

Henrik inledde starkt med en felfri och supersnabb runda. Malin red H&M Indiana felfritt mot det sista hindret, totalt satsande mot en bra tid. Men så svarade inte Indiana på servostyrningen och hamnade lite för långt ut vilket resulterade i att de rev sista bommen. Men så red USAs Adrienne Sternlicht och även hon rev ett hinder. Det hela avgjordes med Fredrik och Peders felfria rundor mot USAs två sista felfria rundor. Exakt samma resultat fick de två lagen – men USA två sekunder snabbare i tid. Och det räckte för att de skulle hova in guldmedaljen inför hemmapubliken i Tryon. Och visst kände vi glädje för deras skull? Inte minst för Sveriges prestationer och deras välförtjänta silvermedaljer. Bronset gick till Tyskland.

Även om Peder rasade på individuella listan inför finalen så står det ändå klart att tre svenskar är klara för final. Nämligen Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Malin Baryard Johnsson slutade på 30:e plats individuellt, och hamnade därför utanför de 25 som kvalificerat sig. Dock är Malin och H&M Indiana med på reservlistan. Håll tummarna!

Missa inte laghoppningen och individuella finalen på Horse & Country!

Sändningstider

Hoppning lag: lördag 29 sept 20.00
Hoppning individuellt: tisdag 2 okt 20.00

Dagliga höjdpunktsprogram – blandade grenar

Programmen nedan kommer att samla ihop allt som har hänt på Tryonarenan just den dagen. Alltså det blir en liten bit av allt som har skett under en timmes program.

Lör 22 sept kl. 20.00
Sön 23 sept kl. 20.00
Mån 24 sept kl. 20.00