Fyra av våra svenska hoppryttare har rest till Doha, Qatars huvudstad för att delta i finalerna av Longines Global Champions Tour.

Longines Global Champions Tour – en av världens mest prestigefyllda hopptävlingar som lockar den absoluta toppeliten av hoppryttare. Mycket prispengar i potten och redan nu har två av svenskarna placerat sig under topp tio.

Svenskarna placerade under topp tio

1.45 klassen startade på torsdagseftermiddagen och Henrik von Eckermann var givetvis den som fortsatte att briljera. Denna gång med hästen Cantinero som tog sig felfritt runt banan på enbart 24,83 sekunder. Ekipaget slutade därmed på en tredjeplats. Vann gjorde Brasiliens Marlon Módolo Zanotelli och hästen Extra van Essene med endast 24.35 sekunder, före Franska Harrie Smolders och hästen Zinius som kom tvåa med ynka 30 hundradelar senare.

Peder Fredricson som red hästen H&M Zaloubet denna gång kom på en nionde plats med en tid på 26.48. Den tredje svenska ryttaren Evelina Tovek och hästen Beezie fick tyvärr fyra fel och slutade på plats 35.

H&C Country visar givetvis höjdpunkterna! När? Lördagen 18 november klockan 20:00.