Så nära att det blev en svensk seger under Global Championship Tour i Rom men britten hann före. Se minimala tidsskillnaden, och sändningstider på H&C!

Som vi hoppades på Henrik von Eckermann under den tidspressade omhoppningen i Rom. Som ni ser på videon så handlade det bara om hundradelar mellan honom och brittiska Ben Maher. Men Ben Maher och coola hästen Explosion W var i slutändan en hel sekund snabbare och red därmed hem miljonvinsten.

Trots det samlade von Eckermann och Cantinero ihop en prischeck på 60 000 euro, motsvarande drygt 630 000 svenska kronor med sin fina omhoppningsrunda. Tredjeplatsen gick till belgiska Jos Verlooy och hans Caracas.

Flera svenskar placerade

Peder Fredricson och Hansson WL slutade på åttonde plats med fyra fel. Evelina Tovek vann sin första GCT Grand Prix i Rom förra året, så visst hade publiken ögonen öppna på henne och Castello även detta år. Men så föll den sista bommen, typiskt i grundomgången och hon slutade på tionde plats. Rolf-Göran Bengtsson och Crunch rev trekombinationen, men lyckades trots det placera sig på den sista och tolfte platsen i klassen.

Missa inte sändningarna från Rom som visas på H&C på lördag den 15 kl. 21.00!